Sunday, January 20, 2019

ဂ်င္းေခတ္

*** ဂ်င္​း ​ေခတ္​ ***


​ေခတ္​ကိုက လဖက္​ၫႊန္​႔ဆိုၿပီး

ရာဘာရြက္​အၫႊန္​႔​ေတြ ကို ခ်ဥ္​ငံစပ္​လုပ္​မပုပ္​​ေဆး​ေတြထည္​့

ဆီစိမ္​. ပုလင္​းနဲ႔ပိတ္​ၿပီး

တံဆိပ္​ကပ္​လိုက္​ရင္​တဆယ္​သား ၃၀၀တန္ရာဘာၫႊန္႕​ေတြကတပုလင္​း ၆၀၀၀ တန္​နာမည္​ႀကီးလက္​ဖက္​ၫႊန္​႔ ​ေတြ ျဖစ္​သြားတဲ့​ ဂ်င္​း​ေခတ္​.


(လဖက္​စစ္​ မစစ္​ခြဲခ်င္​ရင္​

Leave margin entire ျဖစ္​မျဖစ္​နဲ႔ခြဲရတယ္​.လဖက္​ ရြက္​အစစ္​ရဲ႕

အနားသတ္​က ႏွင္​းဆီ ရြက္​လို

အထစ္​အထစ္​​ေလး​ေတြ ပါၿပီး

ရာဘာရြက္​က အနားသတ္​

​ေျပာင္​​ေခ်ာ​ေနတယ္​.

လဖက္​ပင္​ ကိုယ္​တိုင္​စိုက္​ခဲ့လို႔

ကိုယ္​တိုင္​ခူးခဲ့လို႔အကုန္​ သိေနေပမဲ့လဲ 

လက္​ဖက္​ဝယ္​တယ္​ဆိုတာမ်ိဳးက

​ေ႐ွာက္​ရြက္​ဝယ္​သလို တၫႊန္​႔ခ်င္းၾကည္​့ပီးဝယ္​လို႔မွ မရတာ​ဆို​ေတာ့တရြက္​ခ်င္​းျဖန္​႔မၾကည္​့ႏိုင္​​သ​ေရြ႕​ေတာ့ခံ​ေပါ့႐ွင္​)


​ေခတ္​ကိုက ပုစြန္​ အသား

ငါးဖယ္​အသား တစက္​​ေလးမွ​ေတာင္​မပါပဲ

ထမင္​း​ေတြခ်ည္​း ခ်ဥ္​​ေအာင္​လုပ္​

​ေရခဲမုန္​႔ ဖာလူဒါ​ေတမွာသံုးတဲ့

ပန္​း​ေရာင္​ ​ေဆး​ေလးဆိုးၿပီး

အ​ေတာင္​့လိုက္​ ဖက္​ရြက္​​ေတြနဲ႔

ထုပ္​လို္က္​ရင္​

ပုစြန္​ ခ်ဥ္​ ငဖယ္​ခ်ဥ္​ဆိုၿပီး

ထမင္​းအခ်ဥ္​ အသိုး​ေဆးဆိုး​ေတြကို

တထုပ္​ ၃၀၀၀ ဝယ္​စားရတဲ့​ ဂ်င္​း​ေခတ္​.


​ေခတ္​ကိုက ႂကြက္​​ေတြ

တီ​ေကာင္​​ေတြ ​ေႁမြ​ေတြ

အကုန္​​ေရာႀကိတ္​ၿပီး

ၾကက္​အူ​ေခ်ာင္​း

ငဖယ္​​ေခ်ာင္​း ဂဏန္​း​ေခ်ာင္​း 

ပုစြန္​အသား​ေခ်ာင္​းဆိုၿပီး တ႐ုတ္​က

Packing လွလွနဲ႔သြင္​းလာတာ ​ေတြကို

ကိုးရီးယား အကင္​ ဆိုၿပီး

မက္​မက္​​ေမာ​ေမာ

ႁကြက္​သားစား​ေနၾကတဲ့​ဂ်င္​း​ေခတ္​.


​ေခတ္​ကိုက တ႐ုတ္​ႀကီးဖက္​က

ဇီး​ေစ့ ဇီးဆံ​ေတြ

​ေစ်း​ေကာင္​း​ေပးဝယ္​တယ္​ဆိုတာနဲ႔

ဇီးဆံ​ေတြ ထဲ အ​ေဝရာ​ေစ့​ေတြ

​ေရာၿပီးဂ်င္​းထည္​့လို႔

စိတ္​ၿငိမ္​​ေဆး​ေဖာ္​ရတဲ့ ဇီးဆံက

အ​ေဝရာဆံ​ေတ ဖစ္​​ေန​ေတာ့

​ေဆးက ဘာအာနိသင္​မွ မထက္​မွ

​ေပါက္​​ေဖာ္​ႀကီး​ေတသိသြားၾကၿပီး

ဇီးဆံ ​ေစ်းကြက္​ ပ်က္​သြားရတဲ့​ ဂ်င္​း​ေခတ္​.


​ေခတ္​ကိုက ​ေထာင္​းရႀကိတ္​ရမွာ

ပ်င္​းတဲ့ အိမ္​႐ွင္​မ​ေတြအတြက္

ငါး​ေျခာက္​မႈန္​႔နဲ႔ ဖြဲမႈန္​႔​ေရာထည္​့

ပုစြန္​ ​ေျခာက္​မႉန္​႔ဆိုၿပီး

ဖြဲမႈန္​႔ ပင္​လယ္​ငါးမႈန္​႔​ေတြကို

တပိသာ ၃ေသာင္း ဝယ္​စားၾကတဲ့​ ဂ်င္​း​ေခတ္​.


​ေခတ္​ကိုက ပဲဆီစစ္​စစ္​မွစားတာ

အညာပဲဆီမွ စားတာ

ဘာတံဆိပ္​မွ စားတာ

ဘယ္​လိုထားထား မခဲတဲ့ ပဲဆီမွစားတာဆိုတဲ့

အိမ္​႐ွင္​မ​ေတြ အတြက္​

စားအုန္​းဆီ တေပပါထဲ 

အီလန္​ဆပ္​ျပာမႈန္​႔

တရာတန္​တထုပ္​​ေဖာက္​ထည္​့

တညအိပ္​ အၿငိမ္​ စိမ္​ထား.

မနက္​မွ ကုန္​​ေစ်းတန္​းမွာ​ေရာင္​းတဲ့ 

တ႐ုတ္​ကသြင္​းလာတဲ့

တဗူး ၁၃၅၀၀ တန္​

ပဲဆီ အနံ ့​ေလးနည္​းနည္​း ထည္​့လိုက္​တာနဲ႔

ဆပ္​ျပာမႈန္​႔​ေတြ​ေဖ်ာ္​ထည္​့ထားတဲ့

တပိသာ ၁၆၅၀ တန္​

စားအုန္​းဆီ ​ေတြက ဆပ္​ျပာမႈ ႕န္​႔တန္​ခိုးနဲ႔

​ေရခဲ​ေသတၱာထဲ ထည္​့ရင္​​ေတာင္​မခဲ​ေတာ့

ပဲဆီ စစ္​စစ္​ဆိုၿပီး

တပိသာ ၇၀၀၀ ​ေပးစားၾကတဲ့ ဂ်င္​း​ေခတ္​.


​(​ေမၿမိဳ႕မွာ​ေနတုန္​းက မန္​း​ေလးထိဆင္​း

ကိုယ္​့မ်က္​စိ​ေ႐ွ႕မွာ ​ေျမပဲ​ေတြကို

စက္​ကဇလားႀကီးနဲ႔ အ​ေပၚကႀကိတ္​ၿပီး

ဆီကန္​ထဲ က်လာတဲ့ ပဲဆီ မွ

ပိသာခြက္​ႀကီးနဲ႔ ကိုယ္​တိုင္​ခပ္​ၿပီး

မ်က္​စိ​ေ႐ွ႕မွာ ႀကိတ္​တဲ့

ပဲဆီ စစ္​စစ္​မွ မန္​း​ေလးထိ

ဆင္​းၿပီး ဝယ္​စားတာတို႔ ဘာတို႔

ဝံႂ့ကြားခဲ့ဖူးတယ္​. တကယ္​​ေတာ့

သူတို႔က နဂိုထဲက ဆီကန္​ထဲမွာ

စားအုန္​းဆီ ၃ ပံု၂ ပံု ထည္​့ၿပီးသားဆိုတာ

မသိခဲ့​ေတာ့ ဂ်င္​း​ေတထည္​့ခံရတာဆြာ​ေလ.)


​ေခတ္​ကိုက ငဇင္​႐ိုင္​း လို ငါးရံ႕လို 

ငါးမ်ိဳးဝယ္​ရင္​ အညႇီ​ေတြခြၽဲ​ေနမွ

လတ္​တယ္​ထင္​တဲ့ အိမ္​႐ွင္​မ​ေတြအတြက္​

​ေခါင္​း​ေလ်ာ္​တဲ့တ​ေရာ္​ရည္​ အခြၽဲ​ေတြ

​ေလာင္​းခ်နယ္​ဖတ္​ၿပီး

ပုပ္​လို႔ပြ​လာလို႔ တပိသာ ၂၅၀၀​ေလာက္​ပဲ

တန္​တဲ့ ငဇင္​႐ိုင္​း​ေတြကို 

လတ္​လြန္​းလို႔ အညီွ​ေတခြၽဲစို​ေနတာဆိုၿပီး

တပိသာ ၇၀၀၀ ​ေပးစားၾကတဲ့ ဂ်င္​း​ေခတ္​.


ႏို႔မလိုင္​ ​ေရာင္​းတဲ့ ဆိုင္​​ေတြမွာ

အိမ္​သာသံုး တစ္​သ်ဴး​ေတြကို

ႏို႔ထဲထည္​့ႀကိဳၿပီး 

​ေပ်ာ့ဖတ္​ဖတ္​ တစ္​သ်ဴး​ေတြကို

ႏို႔မလိုင္​​ဆိုၿပီး

တပြဲ ၃၀၀၀ ထိ​ေပးစား​ေနရတဲ့ ဂ်င္​း​ေခတ္​.


​ေျပာရမယ္​ဆိုမ်ားႀကီး မ်ားႀကီးက်န္​​ေသးဒယ္​.

ဒါ​ေတ​ေ႐ွာင္​မယ္​ဆို ​ေ႐ွာင္​ရင္​း ​ေ႐ွာင္​ရင္​း

စားစ်ာမ႐ွိ ဖစ္​တြားၾကမစိုးလို႔.....

​ေစ်းသည္​​ေတြ ကုန္​သည္​​ေတြ

ထမင္​းအိုး တုတ္​နဲ႔ထိုးသလို ဖစ္​​ေနမစိုးလို႔

ခု​ေလာက္​နဲ႔ပဲ ​ေတာ္​​ေသးပါၿပီ. ........


ဒါ​ေတ ဒါ​ေတ ႐ွိ​ေန​ေသးသ​ေရြ႔

ဒါ​ေတ ဒီလို​ေတ စား​ေန​ရသ​ေရြ႔

ကင္​ဆာ. ႏွလံုး. ​ေသြးတိုး .ဆီးခ်ိဳ.

​ေက်ာက္​ကပ္​.သိြဳင္​းရြိဳက္​.

​ေရာဂါ​ေတ ​ေရာဂါ​ေတ ​ေ႐ွာင္​လို႔မရ

ျဖစ္​​ေနၾကဦးမွာပါပဲ.

​ေဒါင္​း ​ေလး​ေတြလဲ ​ေမြးလာၾကဦးမွာပါပဲ.

​ေဆးရံု ​ေဆးခန္​း​ေတြလဲ

ႀကိတ္​ႀကိတ္​တိုး စည္​ကား​ေနၾကဦးမွာပါပဲ​ေလ.


Credit >>>>ႏွင္းဆီဧကရီ

No comments:

Post a Comment